Fehérboros sajtleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 399 kalória
  • Veronika
Megosztás

A vajat egy fazékban felforrósítjuk. Beleszórjuk a lisztet, majd állandó keverés közben, alacsony hőfokon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
Felöntjük a fehérborral meg a levessel, és kevergetve kb. 20 percig főzzük.
A kakukkfüvet megmossuk, leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel.
A sajtot a levesbe vegyítjük, és sóval, szerecsendióval, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük.
A tojássárgájával kikevert tejszínt a levesbe csorgatjuk. Nem engedjük felforrni.
A levest tányérokba merjük, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Nagyon finom!:)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat