Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

  • 8 személyre
  • 180 perc
  • 1366 kalória
  • huszanke
Megosztás

A káposztát sós, forró vízben forgatva leveleire szedjük és negyedekre vágjuk.
A darált húst a fűszerekkel, a tojással és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.
Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát és rádobunk két babérlevelet.
A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük.
Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van, ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felengedjük vízzel.
Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük, amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat