Fehérboros körteleves túrógaluskákkal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 434 kalória
  • ágica
Megosztás

A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget is, meg a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga, kóstolgatni kell, később még lehet módosítani). Mikor puhára főtt (hamar megvan), hagyjuk picit hűlni és botmixerrel pürésítjük. Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, megint fűszerezzük az őrölt fűszerekkel (a gyömbérből tehetünk kicsit többet, de egyéni választás, hogy melyik domináljon) és éppen csak felforraljuk.
A galuskákhoz a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Utána kézzel kis gombócokat formálunk belőlük és lobogó sós vízbe dobjuk őket. Mikor feljönnek a víz színére, kiszedegetjük őket és szűrőbe téve lecsöpögtetjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat