Fehérboros csirkesült

  • 3 személyre
  • 80 perc
  • 691 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A szalonnát szélesebb csíkokra vágom, és beleszórom a tepsibe. Erre fektetem a fűszersóval és majoránnával megszórt csirkecombokat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágva a hús mellé szórom. A gombát nem tisztítom, csak jól megmosom, a nagyobbakat kettévágom. Ezek is a hús kísérői lesznek a tepsiben. Jöhet a fehérbor, majd az egészet lefedem fóliával, és meleg sütőbe tolom, ahol egy jó órát tölt letakarva. Ezután leveszem a fedést, meglocsolgatom az időközben zamatossá vált szafttal a húsokat, majd rászórom a reszelt sajtot. Visszateszem a sütőbe, de már nem takarom be. Jó tíz perc elég ahhoz, hogy a sajt ráolvadjon a csirkecombokra, a szaft pedig lágy és krémes legyen. Szerintem krumplipürével az igazi.