Fehérbab főzelék tejszínnel

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 564 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A babot a főzés előtti este beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés ecetet is adok hozzá.
A csombort (borsikafű) szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, lereszelem a hagymát, majd a liszttel és a főzőtejszínnel együtt, jól összekavarom.
A lestyánt apróra vágom (használható szárított is). A csomborral és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer!
A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti és kellemes ízt ad az ételnek.
A kikevert, tejszínes masszával behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, majd készre főzöm. Ha szükséges, utána fűszerezem és megborsozom.
Feltétként fasírtot, Stefánia vagdaltat, sült húst, kolbászt, tükörtojást javaslok hozzá, vagy bármit, ami eszedbe jut.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat