Fasírtos szendvics

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 612 kalória
  • csapokata
Megosztás

A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy, hogy jól ellepje. Nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg.
Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát.
Összegyúrjuk a 2 ek. zsemlemorzsával. (Az 1 dl olaj a tepsi kikenésére szolgál!)
Ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakúak legyenek.
A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a fasírtpogácsákat, a tetejükre egy pici olajat öntünk, hogy ne száradjanak ki.
175 fokon, 45 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.

A kenyérszeleteket félbevágjuk, rátesszük a fasírtot. Paprikával, paradicsommal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat