Fasírtgolyók

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 385 kalória
  • fanny
Megosztás

A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, sót, borsot és egy csipet őrölt pirospaprikát + egy csipet vegetát. Végül hozzáadjuk a tojásokat és a hagymát, majd jó alaposan összekeverjük és pici golyókat formázunk belőle. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy teflonos serpenyőt, kb. 1,5 ujjnyi vastagságú olajjal megtöltünk (olyat, aminek fedele is van).
A titok abban rejlik, hogy a forró olajba tett golyókat azonnal lefedjük és maximum 2 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk és megint maximum 2 perc és már kész is.
Köretnek lehet rizst és burgonyát is fogyasztani, de akár majonézes kukoricával is készíthető.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat