Fasírtgolyó 2

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 706 kalória
  • csibe21
Megosztás

A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük.
Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük. A darált húst, a dinsztelt hagymát, az olajjal együtt, a fokhagymanyomóval préselt fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Kézi robotgéppel, jó alaposan összedolgozzuk, hogy a kenyér ne maradjon darabos.
Ezután, vizes kézzel, apró golyókat formázunk.
Meghempergetjük a golyókat a zsemlemorzsában és forró olajban, pirosra sütjük.


Hozzávalók
  • fej hagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 40 dkg darált hús  
  • gerezd áttört fokhagyma
  • db Tesco Finest friss tojás
  • szelet fehér kenyér
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet ételízesítő  
  • ek pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat