Fasírt

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 371 kalória
  • edoka
Megosztás

A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk.
Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre dinszteljük.
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.
Nedves kézzel, 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk.
Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtjuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak.
Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat