Fasírt mustárral

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 269 kalória
  • Christofer
Megosztás

A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, lecsöpögtetett, összevágott zöldborssal, csípős mustárral fűszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Zsemlemorzsába hempergetjük, ellapítjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradákot lecsöpögtetjük. Burgonyapüré és cékla illik hozzá.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • gerezd fokhagyma  
  • db zsemle
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (zöld, natúr lében)
  • tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (csípős)
  • fej hagyma
  • dkg zsemlemorzsa
  • 40 dkg darált hús (sertés)  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat