Fasírt lapockából

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1114 kalória
  • Gyula
Megosztás

A szikkadt zsemléket egy tálba tesszük és teszünk rá langyos vizet úgy, hogy ellepje hagyjuk had szívja meg magát vízzel. Egy másik tálba tesszük a darált húst, a 3 egész tojást, az összes fűszert, a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát. Amikor a zsemlék megszívták magukat vízzel, szinte málnak szét akkor kinyomkodjuk belőlük a vizet és a húsos tálba teszzük úgy, hogy közben szétmorzsoljuk a kezünkkel. Az egészet jól elkeverjük, jól eldolgozzuk a kezünkkel, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből, a húsból és a zsemlékből is. Egy nagyobb teflonban olajat forrósítunk, bőven tegyünk olajat a lábasba mert akkor sül szépen a fasírt (kb. 2 cm vastagon legyen olaj a lábasban). 3-4 cm átmérőjű gombócokat formálunk a nyers fasírtból, és azokat szépen sorban a forró olajba tesszük. Fedő alatt megsütjük az egyik oldalát, miután megfordítottuk fedő nélkül sütjük meg a másik oldalát. Amikor megsült, egy tálba szedjük ki őket amit papírtörlővel kibéleltünk. Azért jó ha kibéleljük a tálunkat papírtörlővel, mert az felszívja a lecsöpögő olajat.

Tálalhatjuk krumplipürével, sült krumplival, főzelékkel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat