Fasírt köménnyel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 683 kalória
  • Emília
Megosztás

A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk vagy megreszeljük. A húst és a kinyomkodott zsemlét az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából tenyérnyi méretű ellapított korongokat formázunk.
A fasírtokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.



 


Hozzávalók
  • mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fej vöröshagyma (apró kockára vágva)  
  • db zsemle (vagy negyed kiló kenyérbél kockára vágva)
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 mk őrölt kömény
  • ek pirospaprika
  • kg darált hús  
Vegye meg a hozzávalókat