Fasírt fokhagymásan

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 410 kalória
  • Niki
Megosztás

A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és majd úgy adjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon, gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk, enyhén megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és további fél percig kevergessük. Majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy nagyobb tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a kinyomkodott zsemléket, a többi fűszert, zsemlemorzsát majd a hagymát is. Alaposan keverjük össze, legjobb kézzel átgyúrni az egészet. Fedjük le és legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kézzel formázzunk diónyi nagyságú gombócokat és bő, forró olajban, közepes lángon süssük meg. Főzelékek kísérőjeként nagyon finom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat