Fánk

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1200 kalória
  • Csilla
Megosztás

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást.
Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat forró olajban, szép barnára sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és sárgabaracklekvárt helyezünk a közepébe.



Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • kocka élesztő
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 20 dkg kristálycukor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • dl tej  
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • üveg baracklekvár
  • dkg porcukor
Vegye meg a hozzávalókat