Falusi grill

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 3150 kalória
  • Tündi
Megosztás

A rizst főzzük ki.
Egy lábasban a zsírt olvasszuk fel, és öntsük bele a kockákra vágott vöröshagymát.
Szórjuk bele a borsót és a répát, öntsünk hozzá egy kis vizet, és tegyünk rá egy fedőt, hogy puhára párolódjon.
A puhára párolódott a zöldségekhez, adjuk hozzá a kukoricát és a petrezselyemzöldet felvágva.
Még tovább 5 percig, hagyjuk puhulni.
Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, majd főzzük még 1 percig.
Ha kész, öntsük a kifőtt, leszűrt rizshez.
A grillhez vegyünk grilltálcát.
A húst szeleteljük fel, és klopfoljuk ki.
Tegyük egy zárható, mikrós tálba, öntsük le olajjal, és fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, ételízesítővel.
Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd a babérleveleket törjük bele.
Hagyjuk pár óráig pácolódni, vagy ha van rá lehetőségünk, csináljuk meg ezt a műveletet előző nap este, hogy jobban összeérjenek az ízek a húsban.
Ha eleget pácolódott, csináljunk kint tüzet.
Rakjuk a húsokat grilltálcára, öntsünk rá egy kis olajat, és rakjuk a tűz fölé, majd süssük aranybarnára.
Addig a zöldségeket és gyümölcsöket mossuk meg, majd pucoljuk meg, amelyiket meg kell (cukkini). Ezután szeleteljük fel.
Tegyük azokat is grilltálcára, ha kész a hús, majd azokat is rakjuk fel sülni.
Ha minden készre sült, rizi-bizivel (zöldséges rizzsel) tálaljuk, amit már korábban elkészítettünk.
Fontos, a hús kiklopfoltuk, így hamar szép barna, mégis átsült lesz.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat