Fahéjas paradicsomleves

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 376 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a hagymához adjuk.
Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel és a paradicsomlével. Ha felforrt, adjuk hozzá az alaplevet.
Addig főzzük, ameddig a répa meg nem puhul.
Ekkor turmixoljuk össze, és ízesítsük a tejszínnel, a balzsamecettel, a fahéjjal, sóval, borssal és ha kell, akkor adjuk hozzá a barna cukrot is.
Forraljuk ismét fel, majd melegen tálaljuk.


Hozzávalók
  • szál sárgarépa
  • fej lilahagyma
  • doboz paradicsomkonzerv
  • dl paradicsomlé
  • dl alaplé
  • tk balzsamecet
  • dl tejszín
  • ek barna cukor
  • csipet fahéj
  • ek vaj
Vegye meg a hozzávalókat