Fahéjas hernyó

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 829 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A tejben megfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen, duplájára kelesztjük.

6-6 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd az egyik oldalát berácsozzuk, és így tekerjük fel.
Így kapjuk a hernyó formát.

A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk, és a sütő közelében, kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük, 170 fokra.

A megkelt hernyókat 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot, egy evőkanál fahéjjal.
Amint kivesszük a sütőből, megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.