Fahéjas-gyömbéres keksz

  • 8 személyre
  • 30 perc
  • 1269 kalória
  • adriatic
Megosztás

A tésztához az anyagokat összegyúrjuk. Hidegre tesszük, kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra.
Különböző sütiformákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük, a kekszeket, kb. 10-12 perc alatt.
Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütő ajtaját. Ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük.

Fémdobozban tárolva, sokáig eláll.
A megsült kekszeket, felolvasztott tortabevonó csokiba is márthatjuk.
Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl: mézesfűszer-keverékkel, ánizzsal, kakaóporral, kókuszreszelékkel, citromhéjjal, citromlével, mandulaaromával...


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat