Fahéjas aszalt szilvával töltött pulyka

  • 3 személyre
  • 50 perc
  • 1591 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A pulykamellet kibontjuk és kiklopfoljuk úgy, hogy nagyjából fél centi vastagságú darabot kapjunk.
Sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
Az aszalt szilvát felaprítjuk, majd a borral, a vízzel és a fahéjjal összefőzzük. Sűrű, kenhető masszát kell kapnunk.
Ha túl savanyúnak ítélnénk, egy kevés mézzel, vagy barna cukorral ízesíthetjük.
Az aszalt szilvát a húsra kenjük, majd óvatosan feltekerjük.
Az egészet beborítjuk baconnel, majd alufólia alatt, 170 fokos sütőben, 30-40 percig sütjük, majd fólia nélkül, egészen addig, ameddig a bacon meg nem pirul.

A krumplit felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
Ha készen van, alaposan összetörjük és hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és a krémsajtot.
Sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük.
Utolsó mozzanatként, jöhet hozzá az apróra vágott snidling.

A pulykát szeletekre vágjuk és a krumplipürével tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat