Fácánragu krokettel

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 1035 kalória
  • pipi
Megosztás

Egy főtt fácán mellét kicsontozzuk és feldaraboljuk, ha nem túl öreg a fácán akkor feldarabolhatjuk a combját is, ha öreg akkor vigyázzunk mert szálka szerű inak vannak benne. Mindenképpen vizsgáljuk át, hogy ne maradjon még véletlenül sem benne. (Én a fácán levesből szoktam kivenni, mert főtt húsként nem nagyon szeretjük, mivel száraz a hús.) Füstölt szalonnát pirítunk majd rá reszelünk egy közepes fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát, kicsit pirítjuk és rádobjuk a feldarabolt húst teszünk hozzá egy babérlevelet felöntjük kevés húslevessel és felforraljuk, ha felforrt egy evőkanál liszttel és 2 dl tejszínnel besűrítjük. A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és kihűtjük. Hozzáadunk egy evőkanál zsírt és 20 dkg lisztet, összegyúrjuk, kinyújtjuk és kis téglalapokat vagdosunk, majd henger alakra sodorjuk és forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsöpögtetjük és a ragut ezzel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat