Fácánmell gyümölcsmártással

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 824 kalória
Megosztás

A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk egy tepsibe.
Öntsünk rá olajat és fehérbort.
Szórjuk rá a fűszereket, majd fektessük rá a fácánmelleket.
Fedjük le alufóliával, majd 160 fokos, előmelegített sütőben, pároljuk puhára a fácánmelleket.
Közben a fahéjat és a szegfűszeget forraljuk fel, 3 dl vízben, majd szűrjük le és a kivonatban pároljuk meg a meggyet és az áfonyát.
Ha megpárolódott, sűrítsük keményítővel és kevés fehérborral, majd mézzel tegyük pikánssá.
Ha megpárolódott a hús, szeleteljük fel és vonjuk át a mártással.
Köretnek, valamilyen burgonyaköretet készítsünk mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat