Fácán rizzsel

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 975 kalória
  • Dorii90
Megosztás

A fácánt megtisztítjuk, majd a fejét és a csüdjét levágjuk.
A belső szerveit eltávolítjuk (a szívét és a zúzáját félretesszük), a húsát nagyon apróra feldaraboljuk.
Ezután a szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük és ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát.
Pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük csontlével.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Eközben a rizst megpirítjuk, majd ezt is a fácánhoz adjuk.
Ha kell még, pótoljuk a csontlével és így, az egészet puhára pároljuk.


Hozzávalók
  • 0.3 dkg Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)
  • dkg pirospaprika
  • db fácán
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 25 dkg zöldpaprika
  • dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 40 dkg rizs
Vegye meg a hozzávalókat