Ezersziget öntet

  • 4 személyre
  • 10 perc
  • 279 kalória
  • Kriszta
Megosztás

Előző nap, készítsünk egy adag majonézt. (Ha készen vásároljuk, 20 dekagrammra van szükség.) Másnap, vágjunk nagyon apróra, 1 közepes fej vöröshagymát, 10 dg kovászos uborkát, 1 közepes méretű, vastag húsú zöldpaprikát, egy kis csokor petrezselymet és keverjük a hűtőből kivett majonézbe. Végül dolgozzunk bele 2 dl tejfölt, 5 evőkanál ketchupot és negyed mokkáskanál sót. (Homogénebb lesz az öntet, ha a majonézt, a tejfölt, a ketchupot és a sót előzőleg habosra verjük.) Felhasználás előtt, néhány óráig, hűtőben érleljük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat