Extra magyaros pizza pompos tésztából

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 1527 kalória
  • Joe
Megosztás

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük.
A kolbászt, paprikákat, lilahagymát, paradicsomot karikákra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a pizzaszósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lilahagymát, gombát, paprikákat (az egyik felére csípőset, a másikra piros kápia paprikát tettem), paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat