Erőleves májgombóccal

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 447 kalória
  • Feri
Megosztás

A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le.
A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hideg vízzel.
Tegyük bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot.
Sózzuk meg, és tegyük fel főni. Igen lassú tűzön főzzük, 2-3 órán át.
A levest végül húzzuk le a tűzről, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szűrjük át egy sűrű szitán.
Ha szükséges, tálalás előtt újra zsírtalanítsuk.
A cérnametéltet külön, sós vízben főzzük ki.
Közben a májkrémet elkeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott petrezselyemzölddel és az apróra vágott, pirított vöröshagymával.
Sóval, borssal ízesítjük, és vizes kézzel, gombócokat formálva, a leszűrt levesbe főzzük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat