Erdélyi töltött káposzta

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 650 kalória
  • Ancsika
Megosztás

A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.
Amikor készen van, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen.
Ezután a fejes káposztáról, óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst. Lazán, mert a rizs megdagad.
A maradék tölteléket is kigombócozzuk.
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát kettéosztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket.
A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral, pirospaprikával, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét.
Teljesen feltöltjük vízzel, majd kb. 2 óra alatt, készre főzzük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat