Erdélyi rakott káposzta

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 797 kalória
  • Gyula
Megosztás

A káposztát egy tálba teszem, amit felengedek vízzel. Egyszer-kétszer megkeverem a kezemmel és elkezdem kiszedni a káposztát a vízb?l, úgy hogy jól kinyomkodom belőle a vizet és egy nagy teflonba teszem. A teflonban elkezdem pirítani a káposztát 1 dl olajjal. Folyamatosan kevergetni kell, mivel a káposzta hamar lesül. Pirítás közben, ha szükséges olajat önthetünk még hozzá. Közép barna szín?re kell pirítani.
A rizst sós vízben megfőzöm, és egy szűrőben lecsepegtetem.
A hagymát nagyon apróra vágom (le is lehet reszelni), egy edénybe teszem és 3-4 kanál olajjal elkezdem pirítani, amikor már félig megpirult a darált húst hozzá teszem és jól elkeverem, hogy szétperegjen a hús. Sóval, ételízesítővel, piros paprikával megfűszerezem mintha pörköltet készítenék, és pici vízzel puhára párolom. Amikor elkészült a hús a rizzsel összekeverem.
A rakott káposzta elkészítéséhez magas falú tepsit, vagy nagy méretű jénait veszek elő. A káposztának a felét az aljára teszem utána darált húsos rizs kerül végül a káposzta. A legtetejét tejföllel megkenem.
1 óra alatt megsütöm a sütőben. (Én 5 személyre főzök, ha kisebb a család felezd meg az adagokat!)

Az erdélyi rakott káposzta mellé tálaláskor tejfölt teszek.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat