Erdélyi rakott káposzta

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 734 kalória
  • MÓNIKA
Megosztás

Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát.
Tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával és visszafogott tűzön, állandóan keverve pirítsd, 10-12 percig.
A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd együtt, egy-két percig.
A rizst párold félig puhára és csurgasd le.
Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába terítsd el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada, meglocsolva a tejföl felével. Arra a rizst tesszük, majd a pirított húst, végül pedig a maradék káposztát.
A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, és közép meleg sütőben párold készre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat