Erdélyi rakott káposzta, kemény tojással

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 1372 kalória
  • veroocska
Megosztás

15 dkg rizst megmosunk és zsírba téve, keveset pirítjuk.
Húslevessel feleresztjük és a sütőbe téve, puhára pároljuk
20 dkg sovány sertéshúst megmosunk, húsvágóbárddal apróra vagdaljuk, kevés hagymás zsíron lepároljuk és összekeverjük a már puhára főzött rizzsel.
Lábosban zsírt hevítünk, kisebb fej reszelt vöröshagymát aranysárgára párolunk benne és 30 dkg sovány sertéshúst megmosva és apró kockákra elvagdalva, pörköltnek készítünk el, 1 kávéskanál édes nemes pirospaprikával meghintve.
25 dkg jóízű, debreceni füstölt kolbászt vékony karikákra elvágunk.
3 db kemény tojást, ugyancsak vékony karikákra szeletelünk.
15 dkg húsosabb, füstölt szalonnát, kisujjnyi vastag kockákra vágunk.
Mély, tűzálló tál belsejét, zsírral vastagon megkenünk.
3 ujjnyi magasságban, savanyú káposztát teszünk a tálba és a tálnak az oldalait is apró káposztával béleljük ki.
Egy réteg kolbászt helyezünk a káposztára és megszórjuk szalonnadarabokkal.
Erre, ujjnyi vastagon a rizzsel összekevert húst kenjük, majd a sort tojásszeletekkel és pörkölthússal fedjük be.
Ezt káposztával borítjuk be és megismételjük a lerakást, ugyanebben a sorrendben addig, amíg a tál megtelik.
Legfelülre káposztát teszünk, amelyet megöntözünk 4-5 dl friss tejföllel.
A tálat forró sütőbe tesszük és kb. 3/4 óra hosszat, lassan sütjük.
Abban a tálban adjuk asztalra, amiben készült, de tálalhatjuk előmelegített tálra kiborítva is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat