Erdélyi rakott káposzta fűszeresen

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 809 kalória
  • Anita
Megosztás

Két kanál zsiradékban, pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát és a darált húst.
Sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával és visszafogott tűzön, állandóan keverve pirítsd, 10-12 percig.
A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt és pirítsd együtt, egy-két percig.
A rizst párold félig puhára és csurgasd le.
Egy zsiradékkal kikent, tűzálló tál aljába, terítsd el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada, meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta.
A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral és közepesen meleg sütőben, párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat