Erdélyi gulyásleves

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1217 kalória
  • Irén
Megosztás

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikore felforrt, beleteszem a gézbe kötött fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.


Hozzávalók
  • 3-4 db babérlevél
  • 0.4 kg vegyes zöldség
  • ek petrezselyem
  • ek Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (egész)
  • gerezd fokhagyma
  • dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.4 kg burgonya  
  • fej hagyma  
  • fej kelkáposzta
  • 0.8 kg birkahús
Vegye meg a hozzávalókat