Erdélyi csorba leves zöldbabbal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 469 kalória
  • jeno95
Megosztás

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük.
Közben egy másik edényben odatesszük az apróra vágott zöldségeket, és sós vízben megfőzzük.
Amikor mindkettő elkészült, összevegyítjük, és annyi vizet töltünk hozzá, hogy jó híg leves legyen.
Ezután ízesítjük törött borssal, csípős paprikával (ételízesítővel), majd jól összefőzzük.
Mikor jól összefőtt, apró lisztgaluskákat szaggatunk bele. (1 tojásból készítjük. Jól felverni, és hozzátenni annyi lisztet, hogy jó galuskatészta legyen. Akár kanállal, akár nokedliszaggatóval belerakni a levesbe). Ha a galuska feljött a leves tetejére, kész van.
Levesszük a tűzről, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat