Epres-túrós tészta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1035 kalória
  • tavasz
Megosztás

A tésztát egy teflon, vagy tapadás mentes edénybe öntjük pici olajjal és pár percig pirítjuk. Felöntjük tejjel, hogy jócskán ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrokat, valamint egy csipet sót! Összekeverjük, lefedjük és kis lángon befűzzük, amíg a tészta jó puha nem lesz és be nem issza a tejet!
A túrót a tejfellel és 3 tojás sárgájával összekeverjük, majd a felvert tojásfehérje habba forgatjuk!
A tojásos-túrós habot a tésztához forgatjuk, hozzá adjuk a gyümölcsöt is és az egészet tepsibe öntjük. Tetejét vastagon megkenjük a dzsemmel, vagy lekvárral és előmelegített, forró, 200 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat