Epres-tejszínes torta

  • 12 személyre
  • 120 perc
  • 1509 kalória
  • Nóri
Megosztás

Piskótát sütünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőport, egy csomag vaníliás cukrot és a lisztet, majd a habbal összekeverjük.

Krém:
Megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Közben az epreket négyfelé vágjuk, pár db-ot hagyjunk díszítéshez.
A margarint a porcukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és 2,5 dl felvert tejszínhabot.
Ezután az epreket belekeverjük.

A megsült piskótát elvágjuk, majd beletöltjük a krémet.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, teszünk belőle félre (kb. 1/3 részét), és a maradékot a narancsaromával összekeverjük, majd rákenjük a tortára.
Díszítjük dekorgyönggyel és eperrel, valamint a habzsákban megmaradt tejszínnel.

Sütési hőfok: 160 °C.
Sütési mód: alul-felül sütés.
Tepsi mérete: 25 x 25 x 6 cm.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat