Epres mascarpone torta, sütő nélkül

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1144 kalória
Megosztás

A darált kekszet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Egy tortaforma aljátkibéleljük sütőpapírral, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen és stabil alapja legyen a tortánknak. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A krémhez a mascarponet kikeverjük a cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a krémbe. A kekszes alapra szórjuk az eper felét, erre kenjük a mascarponés krémet, majd a maradék eperrel díszítjük a tortát. Tegyük be néhány órára a hűtőbe, hogy szépen kidermedjen.


Hozzávalók
  • 200 g darált keksz
  • 100 g vaj  
  • 50 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • pohár natúr joghurt
  • db citrom reszelt héja
  • dl tejszín (30%)
  • kg eper
Vegye meg a hozzávalókat