Epres házi poharas krémes, csoki reszelékkel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 315 kalória
Megosztás

A tésztát vegyük ki a fagyasztóból, várjuk meg amíg felenged és nyújtsuk ki minél vékonyabbra. Ezután 180-200 fokon viszonylag rövid idő alatt süssük, szép aranybarnára. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és törjük tetszőleges darabokra.
Az epret a cukorral tegyük fel főni, alacsony lángon. Szépen elkezd olvadni és levet fog engedni. Nem kell szétfőzni, csak rottyantsunk rajta párat. Ezután A kikevert pudingport keverjük ki és öntsük hozzá. Nagyon hamar be fog sűrűsödni! Vegyük le a lángról és hagyjuk kihűlni.
Miután hideg az eperkrémünk, verjük habbá a hideg tejszínt és szépen lazítsuk fel vele az eper-kémet.
Innentől kezdve már csak egy dolgunk van, egy pohárba szépen berétegezni a a krémet és a tört tésztadarabkákat. A végén reszeljünk rá tetszés szerinti mennyiségű csokit. Friss gyümölccsel még finomabbá tehetjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat