Epres gombóc

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 375 kalória
  • Ildi
Megosztás

A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal, a tojással és a tojássárgájával összekeverjük.
Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, a rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet.
Egy órát pihentetjük, a hűtőben.
Közben, a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, aztán belekeverjük a vaníliás cukrot.
Az epret kicsumázzuk és megmossuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formálunk és 1-1 epret teszünk rájuk, majd gombócokat formálunk és enyhén sós, forrásban lévő vízben, készre főzzük őket. Kivesszük a gombócokat, az előre elkészített cukros morzsába fogatjuk, majd porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés:
Nagyon finom és egy tartalmasabb leves mellé, akár főételnek is jó.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat