Epres-bazsalikomos joghurt torta

  • 6 személyre
  • 210 perc
  • 1156 kalória
  • tavasz
Megosztás

A kekszet (ami ha lehetséges, omlós csokis keksz, vagy zab keksz legyen), zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. Nem baj ha kicsit darabosabb.
A vajat felolvasztjuk és a kekszhez adjuk, a dióval együtt. Összekeverjük és csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. 180 fokon, kb. 10 percig sütjük és utána hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk, ráöntjük a cukrot és kicsit összefőzzük (pár szemet félreteszünk, a tetejére dísznek). Csak pár perc, amíg a cukor elolvad. 7 kis pohár epres joghurtot tálba öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a borsot, az epret, ami már kihűlt, tejszínt felverjük és lazán belekeverjük.
1.5 csomag zselatint vízzel elkeverünk és addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vízben. Kicsit hűlni hagyjuk és a joghurtos krémhez keverjük. A kisült kekszes alapra öntjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha némileg már megdermedt, egy csomag főzés nélküli, vaníliás pudingport, 2 dl tejjel felverünk. A maradék fél csomag zselatint, fél dl vízben feloldunk, kicsit felmelegítjük és a pudinghoz keverjük. Ezt a torta tetejére simítjuk és eperrel díszítjük. Legalább még 2 órára, a hűtőbe tesszük.


Hozzávalók
  • 875 g gyümölcs joghurt
  • 30 dkg eper
  • dl habtejszín
  • csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom héja
  • 0.5 db citrom leve
  • dkg darált dió
  • 30 dkg keksz
  • csomag zselatin
  • dl hideg víz
  • dkg cukor
  • csipet bazsalikom
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 15 dkg vaj
  • csomag puding
  • dl tej  
Vegye meg a hozzávalókat