Epertorta

  • 8 személyre
  • 75 perc
  • 481 kalória
  • Kistike
Megosztás

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
A nagyon kemény, habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd a sütőporral elkevert kakaós lisztet, apránként hozzáadagoljuk. Tortaformába öntjük a piskótát és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!). Amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.

Torta összeállítása:
A z epret felaprítjuk és a tejszínt habbá verjük.
A tésztára felvisszük a habot, elsimítjuk és megszórjuk müzlivel. Rászórjuk az epret és a maradék tejszínhabbal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat