Epertorta mascarponeval

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 1590 kalória
Megosztás

Az eperlekvárt jól megmelegítjük és megkenjük vele a tortalapokat. Az epret megmossuk és felszeleteljük, párat félretesszük a díszítéshez. A zselatint beáztatjuk fél dl vízbe. A túrót és a joghurtot felverjük péppé, lehetőleg botmixerrel.
Ezután a mascarponét és a tojássárgákat külön-külön tálban,100-100 g porcukorral habosra keverjük, majd jöhet a tojáskrém, amit kanalanként hozzáadunk a mascarponehoz. Egy kis merőkanál túrókrémmel kicsit felolvasztjuk a zselatint, aztán hozzákeverünk 1 kis merőkanál krémet és állandóan, erőteljesen keverve, a krémhez adjuk. 3 dl tejszínt habbá verünk, majd lassan beledolgozzuk a krémbe. Az alsó piskótalapot, lekváros oldalával felfelé, tálra tesszük és rákapcsoljuk a tortaformát (belsejébe sütőpapírt teszünk). A lapra jön a krém fele, majd az eprek fele, majd újból lap és krém, erre eper. Ezután a harmadik lap, amelyet szintén a lekváros résszel felfelé teszünk a tortára. Hűtőbe tesszük dermedni, akár 12 órára. A habbá vert 3 dl tejszín jön a tetejére, majd amikor levesszük a tortaformát, az oldalát is díszíthetjük így. A félretett eprekkel díszítjük, illetve lehet még csokival, karamellával is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat