Epertorta joghurtkrémmel

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 945 kalória
  • Veronika
Megosztás

A lisztet, 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig, hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben, kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk (a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel). A tortát megrakjuk az eper kétharmadával, ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig, kb. 30 percre, hűtőszekrénybe tesszük.
A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre, visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.


Hozzávalók
  • dl tejszín
  • 10 dkg lekvár (eperlekvár)
  • 12 lap zselatin
  • 15 dkg liszt
  • ek cukor  
  • ek maracujalé
  • 4.5 dl joghurt  
  • 50 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
  • dkg vaj
  • 0.5 tk citrom héja (reszelt)
  • dl növényi tejszín (kemény habbá)
Vegye meg a hozzávalókat