Eperkrémleves fahéjasan

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 863 kalória
  • Mogyi
Megosztás

Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
Olajon 2 evõkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfûszeget, a fahéjat és a vaníliáscukrot. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, kevés citromlevet és fél citrom reszelt héját. Folyamatos keverés mellett fõzzük kb. 15 percig, amíg a kiengedett leve felforr. Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendõ az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá cukrot és fûszereket. Amikor felforrt, öntsük fel a tejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Kb. 5 percnyi rotyogás után vegyük le a tûzrõl, hagyjuk kihûlni, fóliával takarjuk le, tegyük hûtõbe. Eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve érdemes fogyasztani.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 db citrom
  • dl tejszín
  • 2-5 ek kristálycukor
  • csipet fahéj
  • 5-10 db szegfűszeg
  • kg eper
Vegye meg a hozzávalókat