Eperdzsemem

  • 15 személyre
  • 60 perc
  • 550 kalória
Megosztás

Lehetőleg kicsi és közepes szemeket válasszunk. Az epret szűrőn át megmossuk, és lecsöpögtetjük, majd megtisztítjuk a száraktól és levelektől.
A megtisztított epret keverjük össze a cukorral, dzsemfix-el, adjuk hozzá a vizet, majd forraljuk 4-8 percen át.
Főzés közben, ügyeljünk arra, hogy az eperszemek ne essenek szét.
Ínycsiklandozóan pikáns ízt adhat a dzsemnek, ha néhány csepp citromlikőrt keverünk hozzá.
Hagyjuk hűlni, és langyosan töltsük üvegbe. Kihűlés után, zárjuk le.


Hozzávalók
  • 200 dkg eper
  • 40 dkg cukor
  • tasak dzsemfix
  • db vaníliarúd
Vegye meg a hozzávalókat