Eperborban pácolt kacsamell filé rozéra sütve

  • 2 személyre
  • 180 perc
  • 163 kalória
  • tavasz
Megosztás

A a szép nagy kacsamell filét megmossuk, papírtörlővel leszárítgatjuk és a bőrös felét, hosszában és keresztben bevagdaljuk, de óvatosan, hogy csak a bőrt vágjuk be, a húsba ne vágjunk bele! Tálba tesszük, megszórjuk borssal és az összevagdalt rozmaringgal, majd megsózzuk (ez szokás kérdése, van aki csak sülés után sózza meg, mint én is). Ráöntjük az eperbort, lefóliázzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük (de legalább 2 órára). Pácolás után, kivesszük a pácléből, szárazra törölgetjük és egy előmelegített serpenyőben, zsiradék nélkül, előbb a bőrös felével lefelé sütjük, 8 percig (nem kell hozzá zsiradék, mert a bőr alól bőven fog kisülni). Megfordítjuk és a másik felét is sütjük 5 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük. Kivéve, kicsit fóliával letakarva pihentetjük és szeleteljük. Én fűszeres eperszósszal tálaltam és burgonyafánkkal.


Hozzávalók
  • 50 dkg kacsamell
  • dl Eperbor
  • szál rozmaring
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat