Egyszerű tejfölös krumplileves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 551 kalória
  • Andi80
Megosztás

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy fazékban feltesszük főni, kétszer annyi vízben, mint a krumpli.
Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb. 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg levesléből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves) és a levest kavargatva, beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat