Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 469 kalória
  • Andi80
Megosztás

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót, és jól átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal, és beledobjuk a leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből, pár ek. folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert akkor csomós lehet.
Ezután a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citromkarikákkal kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat