Egyszerű karalábékrémleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 241 kalória
  • Andi80
Megosztás

A karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és apróra kockázzuk.
Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Beleszórjuk a fűszereket, beledobjuk a leveskockát.
Ha a zöldségek puhára főttek, merülő mixerrel pürésítjük.
Ízlés szerint, hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
A tűzre visszatéve, a 20%-os tejszínnel bekrémesítjük, majd hagyjuk felforrni.
Zsírjára pirított szalonnával és apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáltam.


Hozzávalók
  • fej karalábé
  • db burgonya  
  • 0.5 db leveskocka
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat