Egyszerű gyors lángos

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1150 kalória
  • ZViki
Megosztás

Az élesztőt felfuttatom, a 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettem a cukrot.
A liszthez hozzákeverem a megkelt élesztőt, majd a tojásokat, sót és a kefirt.
Jól összedolgozom, hólyagosra dagasztom.
Mikor már jó, a tetejét liszttel meghintem, letakarom, és hűtőbe rakom. Nagyobb tálba érdemes tenni, mert duplájára kel.
Másnap annyit veszek ki belőle, amennyit meg szeretnék sütni.
Olajos kanállal gömböket szakítok, két kézzel széthúzogatom kerek formájúra, és az előre felforrósított olajba teszem.
Bő és meleg zsiradékban érdemes sütni. Először fedő alatt, majd átfordítva, fedő nélkül, aranybarnára sütöm. Szalvétára kiszedem.
A tetejét enyhén megsózom, mehet rá fokhagyma, tejföl, reszelt sajt, kinek mi a kedvence. A férjem például lekvárral ette, és nagyon ízlett neki.

Tipp.: Természetesen a tésztát hűtőben kell tartani, és csak annyit venni ki belőle, amit frissen ki akarunk sütni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat