Egyszerű grízes tészta

  • 2 személyre
  • 20 perc
  • 413 kalória
  • barbara0501
Megosztás

Az olajat felmelegítjük, beleöntjük a búzadarát és állandóan kevergetve kicsit megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni, majd felöntjük kb. 250 ml vízzel. Csipet sót keverünk bele és ízlés szerint cukrot. Folyamatos kevergetés mellett visszatesszük a tűzre. Megvárjuk míg elpárolog a víz, és lefedjük.

Kifőzzük a tésztát enyhén sós vízben. Leszűrjük és a megpuhult darára öntjük. Óvatosan összekavarjuk, majd tálaljuk.


Hozzávalók
  • 25 dkg száraztészta  
  • 150 g búzadara
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
Vegye meg a hozzávalókat