Egybensült sertéscomb pecsenyelével

  • 8 személyre
  • 130 perc
  • 778 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Zsirádékkal kikenem a tepsi alját.
A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem.
Darálok rá kevés borsot, majd egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát.
Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával, majd sütőbe teszem.
180 fokon sütöm, 110 percig, és ha megpuhult, még 10 percig, fólia nélkül.
Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.

A pecsenyelé elkészítése:
Kis lábasban, megpirítok 2 ek. cukrot. Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt, hagymás-zsíros szaftot. Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.
Tálaláskor, a hússzeletet meglocsolom vele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat